Telefon
WhatsApp

Dış Cephe Dübelsiz Mantolama

  • Duvar ısı Yalıtımı
  • Dış Cephe Dübelsiz Mantolama

Mantolama Nedir? Enerji tasarrufu yapılarak birçok açıdan tasarruf edilmesine olanak sağlayan mantolama, yeni ve eski tüm yapılarda kullanılan bir izolasyon tekniğidir.

İZOBOZZ İLE MANTOLAMA UYGULAMASI: 

https://dubelsizmantolama.com/

YÜZEY HAZIRLIĞI:Öncelikle kaplama yapılacak Dış cephe yüzeylerinde; kabaran sıvaların patlatılması, dökülen yerlerin sıva ile dolgulandırılması, Kolon, perde gibi yüzeylerdeki patlama yapan yerlerin temizlenmesi, yıkanıp, çimento harçlı malzeme ile doldurulması, eğimli yüzeylerin düzeltilmesi, kabaran boya yüzlerinin raspalanarak iyi bir alt zemin elde edilmesi sağlanır. Son olarak tüm dış cephe yüzeyleri temizlenip kurumaya bırakılır. Alt zeminin uygulamaya hazırlanmasına mütakip; kaplama yapılacak yüzeylere bina en üst noktasından başlayarak aşağıya doğru yekpare yapıştırarak devam edilir.

NOT: Üsteki detay eski , boyalı yüzeyler içindir.

Yeni binalarda ise; duvar yüzeyi düzgün ise direkt duvar yüzüne yapıştırma harcı sürülerek uygulamaya başlanır. Eğer düzgün değil ise yapılacak bir kaba sıva üzerine direkt Yapıştırma harcı sürülerek uygulamaya başlanılır.

1-ASTAR; Boyalı veya onarımı yeni yapılan sıva yüzeylerine aderans artırıcı bağlayıcı astar sürülür,

2-1 KAT YAPIŞTIRMA HARCI; Astar sürülen yüzeye yaklaşık 0,5 – 0,8cm kalınlıkta yapıştırma harcı sürülür, dişli tarakla her tarafta aynı kalınlık sağlayacak şekilde taraklanarak üniform bir kaplama yüzeyi oluşturulur.

3- izoBOZZ; Bina en üst noktasından başlayarak aşağıya doğru devam edeceğinden, işleme bina üst noktasından yapıştırma alt zemini hazırlanmış olan yapıştırma harcına 1,00x 3,00 tabaka halinde veya 1, 00 x 15 m ebatlarındaki keçeler duvar ölçüsüne göre yapıştırılır, levhalar duvar yüzünde yan yana getirilerek kaplanır. izoBOZZ; elle hafif sıvama yapılarak her tarafa eşit dağılımı sağlanır, sonra plastik mala ile üzerine (vurularak izoBOZZ liflerinin harçla bağlantısı kuvvetlendirilir, uygulamada keçeler arsında boşluk kalmamalıdır.Yani ısı köprüsü oluşturulmamalıdır. Köşe dönüşlerde fileli köşe uygulaması yapılmalıdır.

4.KURUMA SÜRESİ: Yaklaşık 24 saat hiç el sürülmeden malzemenin kuruması beklenir. Kuruma tamamlandıktan sonra dekoratif sıva işlemine geçilebilir.

5- 2.KAT YAPIŞTIRMA HARCI ve FİLE; izoBOZZ uygulamasından sonra artık dış cephe sıvası için, elyaflı dış cephe yapıştırma harcı (4,5 kg/m2 sarfiyatta ), izoBOZZ yüzeyine perdahlanır, üzerine 160 gr/m2 arasında olacak şekilde PVC file, sıvanın kabuk mukavemetini artırmak ve yekparelik sağlamak için kaplanır. File uygulamasında 5-10’er cm. binecek şekilde üst üste getirilir. Sonra üzerine tekrar 3 mm mantolama yapıştırma harcı uygulanarak işlem tamamlanır,

6- DÜZELTME SIVASI (DEKORATİF SIVA ) Üzerine 3 mm kalınlığında düzeltme sıvası (dekoratif sıva) uygulaması (2,5- 3 kg/m2 sarfiyatta ) yapılır. Boyaya hazır hale getirilir. Dış cephe Köşe, merkez dönüşlerinde çok kolay dönüşler sağlanmaktadır. Düzgün kenar, köşe elde etmek için fileli plastik köşebent uygulanır.

7.BOYA YAPILMASI; Alt zemininde tamamlanmış mantolama sonrası uygulanan dış sıva yüzeyine önce astar boya ve sonra Grenli veya silikon esaslı dış cephe boyasının sürülmesiyle imalat tamamlanmış olur

AÇIKLAMA; Yukarıda uygulama şekli açıklanan Mantolama işleminde;

a) Dübel kullanılmamaktadır.

b) Dış duvarların üzerine çok az bir yük gelmektedir.yapışan keçe her cm2. yüzeye üniform olacak şekilde dağıtılmıştır.

c) Yıllar sonrası dahi duvarların veya binanın taşıyıcı sisteminde bir değişim olmadığı sürece yapılan izoBOZZ mantolamada bir deformasyon, bırakma, dökülme, olmayacaktır.

d) Binanınızın her noktasını aynı detayla kaplama yaptığınız için diğer malzemelerde yaşanan çevre derzlerinden, pencere merkez derzlerinden gibi sebeplerle asla ısı köprüsü oluşturmayacaksınız. Çünkü Binanıza Gerçek anlamda, pencere sövelerine kadar manto giydirmiş olacaksınız.

e) Özellikle merkez dönüşlerinizde, pencere merkezlerinizde aynı kalınlıkta, pencere alınlarına kadar kaplayacaksınız, pencere merkez alınlarında asla Isı köprüsü bırakmayacaksınız.

f) En az kalınlıkta olacağı için Denizlik, parapet altlarında ve detay birleşimlerinde çok kolay geçeceksiniz. İlave mermer vs. masraflarınız olmayacaktır.

g) Malzemenin ömrü binayla eş ömürdedir. Yani 100 yılın üzerindedir.

h) Malzemenin teknik olarak sağladığı en önemli özellikleri ise; mükemmel bir ISI yalıtımı sağlaması,

i) Mükemmel bir SES yalıtımı sağlaması,

j) Her türlü NEM-KÜF gibi sorunlara mükemmel çözüm sağlaması,

k) Yangın dayanımı B sınıfı kategorisindedir. Geç alev alır, ilerletmez.

l) Kaplandığı duvarlarda mükemmel bağlayıcılığı ve enine ve boyuna kopma dayanımlarının yüksek olması nedeniyle DEPREM de karşı duvarlarda patlamaya son vereceksiniz ve böyle bir yalıtım ile kaplama yaptığınız duvarlarınızda enine ve boyuna çekme dayanım değerlerini % 20-50 kadar artırmış olacaksınız. Dolayısiyle DEPREM süspanse yalıtımı sağlaması,

Ve daha birçok özellikleri nedeniyle Bina dışlarında Mantolama, Bina içlerinde de her türlü SES, ISI, NEM,KÜF, ve DEPREM süspanse Yalıtımı yapabileceğiniz olağanüstü bir Nanoteknoloji destekli yalıtım ürünüdür.

 

 

 

 

Duvar ısı yalıtımı

Çift duvar arası ısı yalıtımı yapılması önemlidir. Birkaç uygulama yöntemi vardır. Doğru yalıtım malzemesi kullanılır ise ciddi ısı tasarrufu sağlanabilmektedir. Isı yalıtım tabakasının tüm cephe boyunca sürekli olması sağlanmalıdır. Parça parça yapılan ısı yalıtımlarında ısı köprüleri nedeni ile ciddi ısı köprüleri oluşur.Bunun sonucunda daciddi ısı kayıpları ile yoğuşma ve küflenme gerçekleşir. Isı yalıtım malzemesi ile iç duvar dış yüzeyi arasında boşluk bırakılmamalıdır.

Ahşap Kırma Çatı Isı Yalıtımı Uygulama Çeşitleri Mertek altına, mertek arasına ve mertek üzerine uygulanmaktadır. Mertek üzerine yapılan uygulama çatı tahtalı ve çatı tahtasız olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Her yöntemin ayrı bir detayı vardır.

Radyatör Arkası Isı Yalıtımı

Radyatör Arkası Isı Yalıtımı

Isı iletim katsayısı düşük, neşretme katsayıları yüksek siyah cisim özelliklerine yakın keçe yüzeyler ile kaplanması gereklidir. Radyatör arkası izobozz keçe yalıtım levhaları kullanılarak ısının dış duvarlardan kaçması engellenir.

Pencere Duvar,Lento,Denizlik Birleşim Yeri Yalıtımı

Pencere Duvar,Lento,Denizlik Birleşim Yeri Yalıtımı

Alüminyum ve PVC Doğrama Pencerelerin Duvar, Lento,Denizlik Birleşim Detayları ve Sorunları Feltbi keçe bantlar ile kolayca ve kesin çözüme kavuşur.

Dış Cephe Dübelsiz Mantolama

Dış Cephe Dübelsiz Mantolama

Mantolama Nedir? Enerji tasarrufu yapılarak birçok açıdan tasarruf edilmesine olanak sağlayan mantolama, yeni ve eski tüm yapılarda kullanılan bir izolasyon tekniğidir.

Çelik Konstrüksiyon Duvarlarda  Isı  Yalıtımı

Çelik Konstrüksiyon Duvarlarda Isı Yalıtımı

Çelik konstrüksiyon yapılarda ısı yalıtımı için izobozz nonwoven keçe ısı yalıtım malzemesi uygulanır. Ses yalıtımı ile ısı yalıtımını da tek bir ürün tek bir uygulama ile elde edersiniz.

Ahşap Duvar Isı Yalıtımı

Ahşap Duvar Isı Yalıtımı

Ahşap Binalarda duvarlarda ısı yalıtımı amacı ile nefes alan ,zor alevlenici, haşere ve böcek üretmeyen, doğal ürünler ve sürdürülebilirlik politikasına uygun keçe malzemeler kullanılır.

Lambri Altı Isı  Yalıtımı

Lambri Altı Isı Yalıtımı

Lambri altında izobozz keçeler yüzeye yapıştırılır. Üzerine lambriler döşenir. Isı tasarrufu sağlanır.

İç cephe Mantolama

İç cephe Mantolama

Duvar yüzeyine göre tespit edilen yapıştırma malzemesi (çimento esaslı,akrilik esaslı,alçı esaslı ) duvara taraklı mala yardımı ile çekilip , izobozz ısı ve ses yalıtım keçeleri duvara boşluk bırakmadan yapıştırılır. Üzerine file ,sıva, boya uygulaması yapılır.

İki Duvar Arası Isı Yalıtımı

İki Duvar Arası Isı Yalıtımı

İki duvar arasında ısı yalıtımı için en kolay ve en doğru uygulama.Uzun ömürlü yalıtım.

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için Hemen Arayın! (0505) 366 88 13

BİZ SİZİ ARAYALIM